Gdy grupa dopada? Warto wtedy jest w tym czasie sięgnąć po naturalne sposoby leczenia jej.
Chociażby w postaci: grzańca piwnego, domowego grzanego piwa, whisky, czy nalewek ziołowo- alkoholowych, najlepszej, bo z polskiej w tradycyjnej polskiej produkcji. Niezmiennych receptur produkcyjnych od wieków.
Inne działania na bazie alkoholu, pomagające w walce z przeziębieniem
Innym rodzajem podjętych działań przeciwko grupie w stylu: grypa żołądkowa leczenie alkoholem jest spożywanie grzanek piwnych, na bazie piwa alkoholowe, z dość dużym jego stężeniem procentowym. Do podgrzewanego piwa można dodawać: 2 lub łyżki miód, 1 łyżkę stołową dużą soku z cytryny, a także pokruszonego cynamonu.
Można też, po prostu kupić już w sklepie gotowy produkt o nazwie:” Grzaniec piwny ”.
Produkt ten: w postaci napoju nazywanych potocznie: ”grzane piwo” uważane jest przez wielu ludzi za idealne lekarstwo na przeziębienie. Tego typu kupiony oraz zastosowany napój jest w stanie wyleczyć, nawet lekki katar. Dość w szybkim czasie, albowiem rozgrzewa oraz niszczy wszelkie zarazki. Grzaniec piwny poprawia przede wszystkim krążenie i szybka nagrzewa ludzkie ciało, dlatego też świetnie sprawdza się jako środek doraźny na jesiennych lub zimowych chłodne wieczory.
HOT WHISKEY – Nowy w Polsce, niezawodny sposób na przeziębienie i grypę
Jak twierdzą amerykańscy naukowcy obok tradycyjnych metod waki z grupą oraz przeziębieniem, pomocny również może być łyk dobrej rozgrzewającej whiskey. Ten napój alkoholowy jest powszechnie używany w krajach kultury anglosaskiej. Szczególnie w takich miejscach jak: Irlandia oraz Szkocja. Niezwykle popularna jest tam mikstura zwana ”Hot Toddy” lub ” Hot Whisky”. Alkohol Whiskey jest spożywana w ciepłej postaci napoju, który powszechnie uważany jest za skuteczny lek na przeziębienie oraz grypę.
Bazą napoju jest mocny alkohol (brandy, rum, whiskey), herbata, miód oraz cytryna.
Przepis na: Hot Whisky
-200 ml gorącej czarnej herbaty,
-50 ml ulubionej whiskey,
-1 łyżka miodu gryczanego,
-1 łyżka soku z cytryny,
-1 plasterek świeżej cytryny,
Tradycyjne przepisy na najbardziej popularne polskie nalewki opartych- na tradycyjnej polskiej recepturze.
Po podjęciu ostatecznej decyzji w sprawie: grypa żołądkowa leczenie alkoholem
, leczenia za pomocą nalewek alkoholowych. Nalewki musimy kupić lub wykonać je sami. W momencie, kiedy chcemy je sporządzić samodzielnie, musimy więc sięgnąć po odpowiednie i sprawdzone przepisy.
Sposób przygotowywanie nalewek leczniczych na postawie dwóch propozycji i innych rodzajów zwalczania grypy z pomocą alkoholu
Przykładowe dwa- najczęściej czytane przepisy, dotyczące samodzielnej produkcji nalewek w warunkach domowych.:
Przepis: na nalewkę z malin
Podstawą nalewki z malin jest alkohol. Można też oprócz malin uzupełnić ją np. miodem lipowym lub goździkami i cytryną. Użytym alkoholem w nalewce może być przykładowo lub bimber albo wódka.
Składniki:
-1 kg świeżych i umytych dojrzałych malin.
-0, 5 kg białego cukru,
-10 g suszonych liści malin
-0, 5 l czystego spirytusu,
-zalecany duży szklany słój
Sposób przyrządzania:
Maliny wrzucamy do słoja, potem zasypujemy je cukrem, później dodajemy liście, a na samym dopiero końcu, nie wcześniej całość zalewamy spirytusem. Odstawiamy słój na ok. 6 tygodni. Co kilka dni należy potrząsnąć słojem – w celu dokładniejszego wymieszania się składników, daje to późniejszy, lepszy efekt smakowy i terapeutyczny. Po okresie wynoszącym do 6 tyg. przecedzamy nalewkę oraz nalewamy ją do butelek. Zaleca się, aby malinówka przed bezpośrednim jej spożyciem leżakowała przynajmniej czasu: 6 miesięcy. Nalewkę można spożywać po jednej łyżce stołowej, powtarzanej 2-3 w ciągu doby. Można ją również bez problemu dodawać do herbaty, jednak nie wrzącej, takiej za zalaniu jej wrzątkiem z czajnika.
Przepis: na nalewkę z malin z orzecha włoskiego
Składniki:
-10 sztuk zielonych orzechów włoskich (niedojrzałe) pokrojonych na drobne, mniejsze kawałki
-0, 5 l czystej wódki lub bimbru
-3 sztuki goździków,
– laska pokruszona cynamonu,
-200 g. brunatnego cukru,
Sposób przyrządzania:
Pokrojone i umyte (niedojrzałe) orzechy zalewamy czystą wódką albo bimbrem. Następnie do roztworu produktu dodajemy kolejno: goździki, cynamon oraz przypalony cukier. Całość odstawiamy w ciepłe oraz całkiem ciemne miejsce. W trakcie procesu fermentowania całości, co kilka dni potrząsamy naczyniem. Po upływie tego czasu (po upływie co najmniej 10 dni) przecedzamy nalewkę i przelewamy ją do butelek lub słoików. Na koniec odstawiamy sporządzony roztwór ziołowo – alkoholowy na kilka miesięcy, co najmniej od 3 do 6 miesięcy.
Skoro choroba jest naturalną siłą, czy zjawiskiem- występującym w naturze, wówczas najlepiej jest spróbować podjąć się leczenia w pierwszej linii naturalnymi technikami. Dopiero później leczenie się najnowszymi zdobyczami dzisiejszej farmakologii. Jeżeli zawiodą wcześniej, wszystkie naturalne metody leczenie, w tym również bazujące na sposobach z używaniem alkoholu podczas takiej kuracji.